6-8 sööjale

  • 2 kg pehmet seakaelaliha
  • soola
  • pipart
  • 1 sl suhkrut
  • värsket basiilikut
  • õli
  • 1 kg sibulat
  • lahjendatud äädikat

Lõika jahutatud liha umbes 6 x 6 cm kuubikuteks, pane kaussi ning maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Haki juurde peotäis värsket basiilikut ja lisa veidi õli.

Viiluta sibulad ja lisa kaussi liha juurde. Mulju-pressi-pigista kõike koos, kuni liha muutub kleepuvaks ja sibulast on mahl välja tulnud. Jäta liha marineeruma, kuni söed grillil juba ühtlaselt hõõguvad.

Topi liha vardasse ja alusta grillimist. Vahepeal tee pritspudelisse lahja äädika-veelahus, millega saad küpsemise ajal liha niiskust hoida ja kõrbemist vältida.

Grilli šašlõkk kuldpruuniks ja tõsta potti kaane alla umbes 10 minutiks puhkama.

Millega grillida, kuidas grillida, kuidas grilli hooldada, mis nipiga grillsüsi süüdata, milline grillsüsi valida, kuidas erinevaid lihasid grillida, milliseid marinaade teha ja palju muud põnevad, mida grillimisest tasub teada! Lisaks veel enam kui 70 grilliretsepti soolasest magusani. Aastatega kogutud teadmisi vahendavad ja näpunäiteid annavad Eesti omad ja ala tõelised asjatundjad.