RETSEPT | Eriliseks päevaks ideaalne süsivesikutevaene pavlova marjadega


RETSEPT | Eriliseks päevaks ideaalne süsivesikutevaene pavlova marjadega
Foto: erakogu

Retsept pärineb Kadi Kõivu raamatust "LCHF 2. Süsivesikuvaese köögi hõrgutised".

Kaheksale
Valmistusaeg 2 tundi

Beseepõhi:

  • 3 munavalget (toasoojad)
  • 1 dl Sötini tuhksuhkruasendajat
  • 1 tl sidrunimahla
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl Bourboni vanillipulbrit

Kate:

  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 1 sl Sötini tuhksuhkruasendajat
  • 0,5 tl Bourboni vanillipulbrit
  • 75 g mascarpone toorjuustu
  • 1 munakollane
  • 250 g marju

Beseepõhja valmistamiseks pane ahi 160 kraadi juurde sooja.

Vahusta munavalged koos näpuotsatäie soolaga kõvaks vahuks. Lisa tuhksuhkruasendaja, sidrunimahl ja vanillipulber ning vahusta kõik ühtlaseks massiks.

Kata koogivorm küpsetuspaberiga. Tõsta munavalgesegu küpsetuspaberile ja püüa see sättida nii, et äärtest oleks põhi kõrgem ja keskelt madalam. Tõsta ahju ja keera kuumus kohe 110 kraadi peale.
Küpseta 1,5 tundi või 10–15 minutit kauem. Seejärel keera ahjul kuumus välja, tee ahjuuks pooleldi lahti ja jäta koogipõhi ahju jahtuma.

Katte valmistamiseks vahusta kõigepealt rõõsk koor koos tuhksuhkruasendaja ja vanillipulbriga. Teises kausis vahusta ühtlaseks kreemiks mascarpone ja munakollane. Seejärel sega vahukoor mascarpone-munaseguga kokku. Tõsta kreem jahtunud beseepõhjale ja kaunista marjadega.