RETSEPT: Evelin Ilvese beseekook kondenspiimaga ehk Bolo de Merengue

 (24)
RETSEPT: Evelin Ilvese beseekook kondenspiimaga ehk <em>Bolo de Merengue</em>
Foto: Andres Putting

Presidendiproua Evelin Ilves, kes andis hiljuti välja oma esimese kokaraamatu, õpetab “Prillitoosi” saates valmistama eriti hõrku magustoitu — kondenspiimaga beseekooki.

Vaja läheb:

1 purk magusat kondenspiima
1 l piima
6 munakollast
2 tl maisitärklist
1 sl maisijahu
2 pakk Marie küpsiseid (võib kasutada ka Lotte vm küpsiseid)
1 kl kohvi

Besee:

6 munavalget
6 sl heledat roosuhkrut
3 sl seedermännipähkleid või piiniaseemneid. Neid võib enne kuival kuumal pannil kergelt röstida.

Besee valmistamiseks lisa munavalgetele teelusikatäis peensuhkrut ja vahusta mikseriga. Alusta vahustamist aeglaselt, tõsta tasapisi kiirust. Lisa munavalgetele ülejäänud suhkur ja vahusta suurel kiirusel, kuni mass muutub klaasjaks ja poorseks.

Koogi valmistamine

Pane piim ja kondenspiim tulele, soojenda (ära keeda!). Sega ükshaaval sisse munakollased ning maistärklis ja -jahu, kuumuta paksenemiseni. Mikserda segu saumikseriga või köögikombainis (soovi korral võib lisada 1 tl brändit, konjakit, Vana Tallinna, et muuta maitse tugevamaks). Lao koogivormi kohvist korraks läbi pistetud küpsistest põhi, selle peale kreemikiht; jätka kihtide laadimist. Pealmiseks peab jääma kreemikiht. Kõige peale läheb besee. Küpseta 175 kraadi juures 7-8 minutit, kuni tipud on pruunid. Serveeri jahtunult.
Koogivalmistamise õpetust vaata Rahvusringhäälingu portaalist!


Allikas: www.err.ee