RETSEPT: Forellitartar mädarõikakreemi ja röstleivaga, taevarestorani moodi


RETSEPT: Forellitartar mädarõikakreemi ja röstleivaga, taevarestorani moodi
ForellitartarFoto: Renee Altrov

Restoranitoit, mille valmistamisega saad ise suurepäraselt hakkama — ja mis viib keele alla!

15.-21. juulil külastab taas Eestit taevarestoran Dinner in the Sky. Sel aastal keskendutakse Eesti saarte maitsetele ning külalistel on võimalik 50 meetri kõrgusel taevalaotuses proovida Hiiumaa Ungru Resto ja Prangli Saare-resto roogasid.

Meil veab, sest Hiiumaa Ungru Resto peakokk Andres Talvari jagab Naisteka lugejatega oma restorani menüüs olevat forellitartari retsepti. Saad ise järele proovida!

Forellitartar mädarõikakreemi ja röstleivaga

Tartar:

  • 200-300g supervärsket forellifileed, puhastatud, peenelt tükeldatud
  • 40-50g peenelt hakitud šalottsibulat
  • mõnus punt tilli, peenelt hakitud
  • 1spl Dijoni sinepit
  • 1spl mett
  • mõni spl oliiviõli
  • sool, pipar

Rõikakreem:

  • 3spl Felix Special mädarõigast
  • 100g toorjuustu
  • sool, pipar

Lisaks:

  • Kuivanud leivakäärud
  • Värsket soolakurki
  • Aedsalatit, idusid

Sega kõik tartari komponendid kokku ja lase maitsestuda.

Kuivanud leivakäärud rösti veidi ahjus ja purusta köögikombainis peeneks jahuks.

Seotud lood:

Sega rõikakreemi komponendid kokku.

Serveeri forellitartar rõikakreemiga ning puista peale röstleivapuru ning lisa maitse järgi salatilehti, värsket soolakurki ja head oliiviõli.

Head isu!