Oma retseptidesse erinevaid juurvilju peita armastav blogija eelistab ka võileibade valmistamisel kasutada pagaritooteid, mille koostises on jahukogust vähendatud ning see asendatud juurikatega nagu porgand, peet, kikerherned ja bataat. Tervislikum alternatiiv vähema jahu ja rohkemate juurikatega on blogija sõnul igati turvaline valik ka neile, kes igapäevaselt oma toitumist hoolega jälgivad.

Taimre sõnul tuleb võileibade valmistamisel jälgida ka seda, mida saiale või leivale katteks lisada. Lisandite hulgas peaks kindlasti olema midagi valgu- ja rasvarikast – nii kerkib kohe ka söögi toiteväärtus.

Vii oma hommikusöök uuele tasemele ning katseta Paljas Porgandi kahte imelihtsat, tervislikku ja imemaitsvat võileivaretsepti koduse heeringa ning eksootilise papaiaga.

Juurikasai papaia ja pähklivõiga

„Võileib ei pea alati soolane olema, seega lisasin ma sellele oma lemmiku papaia, mis viib rännakule eksootilistesse paikadesse. Võiku valmistamiseks tuleb vaid röstida sai, määrida peale pähklivõid, puistata peale soola, lisada papaiatükid ja kakaonibsid. Ärge kartke soola – proovige ja mõistate, et pole magusat ilma soolaseta,“ soovitas Taimre.

Vaja läheb:

  • 1 Fazeri Juurikasaia peedi ja pastinaagiga
  • 40 g papaiat
  • 20 g maapähkli-/mandli/india pähkli võid
  • 3 g kakaonibse