RETSEPT: Hõrgutav gluteenivaba banaanileib


RETSEPT: Hõrgutav gluteenivaba banaanileib
Morguefile. Pilt on illlustratiivne

Seekord annab Heikki meile ühe mõnusa ja hõrgu leiva retsepti, mida tahaks kohe järele proovida:

Mõtlesin teiega täna jagada ühte äärmiselt maitsvat retsepti. Tean, et paljudele meie klientidele meeldib küpsetada. No kes oleme meie, et seda rõõmu neile keelata. Siit see tuleb…

Vaja läheb:

125 grammi kookosjahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl kaneeli

Näpuotsatäis meresoola

100 grammi pähkleid (kergelt purustatud)

4 muna

80 grammi kookosõli või kookosvõid

1 tl naturaalselt vaniljet

4 kooritud ja küpset banaani

50 grammi mett

Määrimiseks võid

Valmistamine:

  • Soojenda ahi 180 kraadini
  • Sega omavahel kookosjahu, küpsetuspulber, kaneel, meresoola ja pähklid
  • Purusta kahvliga banaanid. Täiesti okei on, kui sisse jäävad kerged tükid
  • Sulata pliidil kookosvõi ja mesi
  • Lisa kookosjahusegule purustatud banaanid, munad ja kookosvõi- ja meesegu
  • Sega ühtlaseks massiks
  • Määri vorm kergelt võiga ning raputa üle kookosjahuga
  • Küpseta tunnike ahjus. Igaks juhuks hoia siiski küpsemisel silm peal

Ja nii lihtne see ongi. Head katsetamist!

Allikas: kaalustalla.ee