Koostisosad:

  • 350 g nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 0,25 tl küpsetuspulbrit
  • 1tl vaniljesuhkrut
  • 30 g kakaod
  • 0,25 tl soola
  • 200 g suhkrut
  • 150 ml õli
  • 150 ml sooja kohvi
  • 150 ml sooja vett
  • Soovi korral 100 g tumedaid šokolaadinööpe


Glasuur

  • 60 ml taimset piima
  • 200 g tumedat šokolaadi


Valmistamine

Sega kõik kuivained kokku. Lisa õli, kohv ja vesi. Lõpuks lisa ka šokolaadinööbid. Sega kõik kokku ja kalla küpsetuspaberiga kaetud 24 cm küpsetusvormi. Küpseta 25 minutit 180 kraadi juures. Lase täielikult jahtuda. Glasuuri jaoks sulata veevannil tume šokolaad taimse piimaga. Sega glasuur ühtlaseks ja lisa koogi peale. Soovi korral kaunista kook röstitud mandlilaastudega. Naudi tassi tee või kohviga.