Kahele

  • 200 g konservkikerherneid
  • 4 kooritud ja tükeldatud porgandit
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • pool sidrunit
  • 2 tl garam masala maitsesegu (või muud mahedamat India karripulbrisegu)
  • soola, pipart
  • 1 sl oliiviõli
  • soovi korral näpuotsaga tšillihelbeid
  • 2 dl kookospiima
  • 2 kooritud ingveriviilu
  • peotäis värskeid koriandrilehti

Loputa kikerherned ja jaga kaheks võrdseks osaks. Koori porgandid ja sibul ning lõika suuremateks tükkideks. Mulju koorimata küüslauguküüsi kergelt. Vala köögiviljad ja sidrunijupp küpsetuspaberiga kaetud suuremale ahjuplaadile, lisa pool kikerhernekogusest, garam masala, sool, pipar, õli ja tšillihelbed. Sega korralikult läbi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed ja kikerherned krõbedad. Jäta kikerherned pannile ja tõsta porgand ning sibul kannmikserisse. Lisa koorest välja pressitud küüslauguküüs, kookospiim, ingveriviilud, umbes 2 dl vett ja ülejäänud (küpsetamata) kikerherned. Püreesta, seejärel vala potti ja lase kiirelt korraks keema tõusta. Vajadusel lisa veel veidi vett ja maitsesta. Vala supp serveerimisnõusse, tõsta peale krõbedad, ahjus küpsenud kikerherned, pigista küpsenud sidrunist veidi mahla juurde ja lisa koriandrilehed.

Retsept pärineb Britt Paju uuest kokaraamatust "100 suppi", kust leiad priske portsu, suisa 100 supi- ja puljongiretsepti, millest – kui iga nädal üks supp valmistada – jagub pea kaheks aastaks. Siin on ideid ja retsepte:

  • suviste külmade suppide valmistamiseks,
  • lai valik mitmesuguseid köögiviljasuppe,
  • suppe mereandide ja kalaga,
  • tugevamat kõhutäidet pakkuvaid liha- ja kosutavaid linnulihasuppe,
  • ahvatlevaid magusaid suppe.

Raamatu kirjastaja on kirjastus Hea lugu.