05.06.2012, 12:05
Retsept: isuäratav grillburger mozzarellaga
FOTO:
Kui väga me ka ei tahaks suvel saledat joont hoida, saab vahel värsketest salatitest ja puuviljadest lihtsalt kõrini. Tahaks sõpradega maha istuda ja ühe korraliku burgeri kõhtu pista. Enne kui esimesse ettejuhtuvasse kiirsöögikohta lähed, tea, et kui tee burgeri ise, saad poole maitsvama ja tervislikuma tulemuse. Siin on imehea burgeriretsept Santa Maria grillmeistritelt!
Kogused neljale:
800 g veisehakkliha
1,5 dl Santa Maria suitsumaitselist grillõli (BBQ grilloil hickory)
tl Santa Maria kivisoola, veskis (Rock salt)
8 hamburgeri kuklit
2 viilutatud tomatit
1 viilutatud punast sibulat
100 g mozzarellat viiludena
1 pott värsket basiilikut
Santa Maria musta pipart
½ dl Santa Maria Kentuky viski maitselist BBQ kastet
Sega hakkliha grillõli ja soolaga ning vormi 8 ühesuurust hakk-kotletti, pintselda lisaks ka pealt grillõliga ja küpseta grillil 2-3 minutit kummaltki poolt. Maitsesta musta pipraga ning soojenda hamburger-kuklid grillil. Määri igale kuklile BBQ kastet, aseta kastmele kotletid ja mozzarella, seejärel tomativiilud, sibul ja rohkelt basiilikulehti. Serveeri koheselt.