RETSEPT | Kerge ja maitsev avokaado-kanasalat isetehtud tillimajoneesiga

 (4)
GOURMET COFFEE TALLINNAS KOIDULA TÄNAVAL
Pilt on illustreerivFoto: Arno Mikkor

Ragne Värk pakub välja ühe oma lemmiku suvesalati, mis on kerge ja sobib hästi palaval suvepäeval toidulauale. Salati valmistamiseks läheb aega ainult paarkümmend minutit, seetõttu ei pea maitsva õhtusöögi valmistamiseks ilusaid suveõhtuid pliidi ees veetma.

Mida vajad?

  • 0,5 avokaadot
  • 250 g Rannamõisa linnuliha
  • 0,5 suurt pirni
  • 2 peotäit erinevaid salatilehti
  • 2 tl tilli, hakituna
  • 2 sl õhukesi selleriviile
  • 2-3 sl tillimajoneesi
  • soola, pipart

Tillimajonees:

  • 1 toasoe muna
  • 2 tl sidrunist pressitud mahla
  • 0,5 tl mett
  • 1 tl mahedat sinepit
  • kimp värsket tilli
  • soola, pipart
  • ca 2 dl õli (oliiviõli ja päevalilleõli pooleks)

Majoneesi valmistamiseks pane retsepti 5 esimest komponent purki, lisa pisut soola ja piprt. Mikserda segu minutijagu, kuni see paksenema hakkab, seejärel vala tasapisi juurde (ise mikserdamist jätkates) juurde õli. Mikserda seni, kuni majonees on kreemjas. Maitsesta vajadusel.

Tükelda avokaado, linnuliha ja pirn. Sega need kokku ülejäänud ainetega. Maitsesta soola ja pipraga ning söö kohe.

Hea nipp: siin retseptis on kasutatud juba grillitud linnuliha. Tasub meelde jätta, kui eelmisel päeval on grillimisest liha üle jäänud.