Kõrged koogid pakuvad rohkelt silmailu ja rohke täidisega on loomulikult ka ääretult maitsvad. Siin ongi üks mõnusalt kõrge koogi retsept, mille šokolaadiste kihtide vahel on täidiseks Geisha šokolaaditükkidega kreem. Pean tunnistama, et need šokolaaditükid tekitavad kerget sõltuvust — sööd kooki ja muudkui otsid silmadega kreemi sees olevaid mõnusaid pähkliseid šokolaaditükke….

Valmistasin koogi 20cm läbimõõduga vormi, tänu millele on see kook isuäratavalt kõrge. Ja tänu oma kõrgusele jagub sellest koogist vähemalt 16le. Kui aga soovid koogi näiteks 24 cm vormis valmistada, siis korruta kogused 1,4ga. Samas aga võid kogused samaks jätta ning lihtsalt suuremas vormis valmistatud koogi ühekihilise teha.

Vaja läheb:
3 dl nisujahu
1 dl odrajahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
3 sl kakaopulbrit
1,5 dl suhkrut
0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
100 g tumedat šokolaadi
100 g võid
2 muna
1 dl keeva vett
piima (koogi immutamiseks)

Täidis:
400 g toorjuustu, toasooja
3 sl suhkrut
2 sl kakaopulbrit
2 dl rõõska koort (35%)
100 g Geisha šokolaadi

Valmistamine:
Sega kõik kuivained omavahel. Sulata vesivannil šokolaaditükid ja või, seejärel lase paar minutit jahtuda ning klopi siis hulka munad. Sega kuivainetele juurde keev vesi ning seejärel lisa šokolaadisegu. Sega kõik ühtlaseks ning vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20cm läbimõõduga vormi. Küpseta 170 kraadi juures ca 35-40 minutit. Lase seejärel koogil jahtuda.

Täidise valmistamiseks sega toorjuust suhkruga lahti, sega juurde kakaopulber. Vahusta koor  kuni tugevate tippude tekkimiseni ning lisa ettevaatlikult segades toorjuustusegule. Haki Geisha šokolaad tükkideks (mitte väga väikesteks) ning lisa toorjuustusegule.

Lõika jahtunud kook horisontaalselt kolmeks. Immuta alumist põhja piimaga (ehita kook vormi) ning kata poole täidise kogusega. Aseta peale keskmine koogikiht, immuta piimaga ning kata seejärel ülejäänud täidisega. Immuta piimaga ka kergelt ülemine koogikiht (lõikepinnaga poolt) ning aseta seejärel koogile (lõikepind allpool). Suru kergelt koogile ning lase jahedas järgmise päevani maitsestuda. Soovi korral kaunista marjade, kakaopulbri või muu meelepärasega.