Võtsin seekord poest kalkunikintsuliha. Pruunistasin liha hea oliivõliga hästi pruuniks, lisasin küüslauku, pitsamaitseainet ja rosmariini.

Seejärel võtsin liha välja ja pruunistasin juurviljad, mida leidsin sel päeval külmkapist — porgandi, sibula, kapsa ja külmutatud puravikke.

Praadisin juurviljadki pruuniks, lisasin loorberi ja väheke tanduuri maitseainet ning lõpuks “Pomo”tomatipastat.  Siia juurde oleks sobinud ka kookospiima lisada, aga mul hetkel seda kodus polnud. Siis lisasin juurde vett, nii et liha oleks üleni kaetud ning lisaks paar kartulit, hakkisin kartuli umbes kaheksaks tükiks.

Samal ajal kui pada väikesel temperatuuril haudus, tegin kastme –  segasin kokku isekasvatatud tilli, redise, suvilast toodud karulaugu, majoneesi- hapukoore ja merevaiguga, maitsestasin seda soola — ja pipraga ning pigistasin juurde natuke sidrunimahla.

Kuni liha ja kartul olid pehmeks hautatud, panin pajaroale juurde veidi merevaiku ja hakitud karulauku. Ning kõige tipuks lisasin maitse järgi kuusevõrsesiirupit, sest tomatipasta oli hapu ja maitse vajas magusaga tasakaalustamist!

Kuusevõrsesiirup tundub esialgu küll keeruline teema, kuid seda tervisele kasulikku metsaandi on saadaval pea kõikjal mahetoodete lettides ning seda pole muusesas üldse raske endal talvekülmade kaitseks valmis teha. Mõeldes juulikuus köhaviirusega kodus end ravivatele sõpradele, teengi järgmise postituse sellest, kuidas valmistada kuusevõrsesiirupit, kasvõi siis järgmisel suvel alles, sest kuusevõrsed on maitsvamad just värsekete ja noorukestena — maist juuni keskpaigani. Eks nad veidi hiljemgi ole vitamiinirikkad, kuid puisemad, ega pruugi nii hästi maitsta.

Aga veel minu kalkunipajast. Kõik tuli välja nii hea kui nägus — konsistents, värvus, maitse. Serveerisin seda perele väikestes kausikestes, peale valasin kastet, mis andis nii värskust kui maitset. Eks saaks kastme asemel muidugi ka lihtsalt hapukoort panna, kuid selline juurviljadega variant on tervislikum, ühtlasi pehmendab paja teravat maitset.

Kokku läks mul kalkunipaja valmistamiseks aega maksimaalselt 45 minutit. Lapsed kaapisid panni lõpuks veel nii puhtaks kui üldse võimalik oli.

Head isu kalkunipaja ümber ka Teie perele!

Olde Hansa ja Clazzi peakokk Emmanuel Wille on varasemalt töötanud Michelin tärnidega restoranides Belgias ja Rootsis ning olnud ka Gloria peakokk. Vaata rohkem põnevaid retsepte ja kokandusnõuandeid tema blogist!