RETSEPT | Külla on saabumas rohkem inimesi? Empanadas ehk Argentiina veiselihapirukad täidavad kõigi kõhud


RETSEPT | Külla on saabumas rohkem inimesi? Empanadas ehk Argentiina veiselihapirukad täidavad kõigi kõhud
Foto: Andres Raudjalg

Tallinnas Kalamajas avas äsja uksed uus Argentiina restoran Siga la Vaca, mille peakokk Simon Derivi pakkus restorani avapeol tervistusampsuks maitsvaid empanasid. Need argentiinapärased veiselihapirukad on ideaalsed suupisted peolauale, kui külla on saabumas rohkem inimesi. Kui soovid küpsetada väiksemat kogust, siis jaga retseptis toodud kogused kahega.

Tainas

  • 1 kg jahu
  • 500 ml sooja vett
  • 30 g soola
  • 200 g searasva


Sega omavahel esmalt vesi, sool ja searasv ja seejärel lisa jahu. Sega kuni tainas on mõnusalt pehme ja sitke. Aseta see tunniks külmkappi.

Lihatäidis

  • 1 kg veiseliha
  • 1 kg sibulaid
  • 40 g küüslauku
  • 200 ml päevalilleõli
  • 200 g rohelisi oliive
  • 10 keedetud muna
  • Paprikapulbrit
  • Köömnepulbrit
  • Pune
  • Sool
  • Pipar
  • Suhkur


Kuumuta pann (või pott), lisa õli ja küüslauk, haki juurde sibul ning prae kuni segu muutub pehmeks. Lisa väikesteks tükkidest lõigatud veiseliha ja prae see helepruuniks. Seejärel lisa maitseained ja kuumuta kergel tulel 30 minutit.

Lase lihasegul jahtuda ning sega juurde hakitud oliivid ja munad. Võta külmkapist tainas, vormi sellest väikesed kettad ja täida need lihaseguga. Keera kettad poolkuukujuliselt kokku ja suru servad kinni. Pintselda pirukad pealt munaga ja küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.

Head nautimist!