VAJA LÄHEB:

250 ml vett

0,75 tl soola

1 sl mett või 2 sl siirupit

kolmveerand klaasi peeneks riivitud porgandit

½ pakki kuivpärmi

425 g (u 6,5 dl) jahu

3 sl õli

muna pealt pintseldamiseks


  1. Soojenda vesi 40 kraadini, lahusta selles mesi, lisa sool ja riivitud porgand.

  2. Sega pärm poole klaasi jahuga ja lisa juurde. Ülejäänud jahu lisa järk-järgult tainast sõtkudes. Lõppjärgus lisa õli (jäta 1 tl vormi määrimiseks) ja sõtku kuni tainas muutub ühtlaseks ja tihkeks. Lase rätiku all soojas kahekordseks kerkida.

  3. Määri südamekujuline vorm õliga.

  4. Vala tainas rullimislauale ja jaga kaheks. Kummastki pallist vormi piklikud kangid ja lõika kaheksaks tükiks. Veereta käte vahel kuklid ja pane vormi.

  5. Lase rätiku all veel umbes 15 minutit kerkida, määri pealt lahtiklopitud munaga.

  6. Küpseta eelsoojendatud 225kraadises ahjus alumisel restil 20 minutit, kuni kuklite pealispind on kaunilt pruun.

  7. Võta ahjust, lase rätiku all pisut taheneda ja jaga sõpradega. Nautige sooja saia külmutatud marjadest valmistatud toormoosiga.