RETSEPT | Lia Virkus soovitab: saleneja kohupiimakook, mida on imelihtne valmistada


RETSEPT | Lia Virkus soovitab: saleneja kohupiimakook, mida on imelihtne valmistada
Foto: erakogu

Lihtne ilma põhjata kohupiimakook, mida võib nautida ka iga saleneja. Riivitud õun teeb koogi mahlaseks ja aprikoositükid lisavad magusust.

Kogus: kümnele

  • 800 g pakikohupiima
  • 4 muna
  • 2 dl tumedat roosuhkrut
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 3/4 dl mannat
  • 500 g õunu
  • 100 g kuivatatud aprikoose
  • 1 sidruni riivitud koor

Vahusta munad suhkrutega tugevaks heledaks vahuks, lisa kohupiim, manna, riivitud sidrunikoor, kooritud ja riivitud õunad ning tükeldatud aprikoosid.

Sega ühtlaseks ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga vormi.

Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30–40 minutit või kuni kook on kaunilt kuldpruun ja läbiküpsenud.

Lase jahtuda ja naudi.

Retsept pärineb Lia Virkuse uuest kokaraamatust "Eesti Naise koogiraamat", kuhu Lia on kogunud kõige paremad koogi- ja tordiretseptid, mis seitsme aasta jooksul Eesti Naises on ilmunud või veel ilmuvad.