Lõbusad viineritest ja kotlettidest valmistatud kilpkonnad pole mitte üksnes põnev süüa, vaid ka meisterdada. Ühtlasi on see suurepäraseks viisiks, kuidas lastes äratada huvi toidu tegemise vastu ja teha seda nii, et kogu perel on tore.

Seda enam, et tulemuseks on roog, mis sobib hästi ka sünnipäevalauale.

Viinerikilpkonni tee nii:

4 tk

  • 1 karp (260 g) Rakvere hakk-kotlette (tooreid)
  • 12 Rakvere Lihakas Doktoriviinerit
  • 4 viilu Ameerikapärast toorsuitsupeekonit
  • 8 tera nelki
  • Serveerimiseks: 4 salatilehte

Tõsta kotletid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika iga kilpkonna jaoks 2 viinerit pooleks pikuti ja ühest otsast tee 3 sisselõiget (varbad), torka 2 viineripoolikut varbad väljaspool kotleti külge esijalgadeks ja 2 tagajalgadeks. Peaks lõika viinerist ¾ ära ja selle otsale tee sisselõige- kilpkonna suu. Torka 2 nelki silmadeks ja vajuta kotleti sisse, toetuseks, et pea püsti püsiks, pane väike viineriots alla, kotleti vastu. Väike neljandik pane kilpkonnale sabaks. Toimi samuti ka teistega. Lõika peekoniribad pikuti pooleks ja poolita need omakorda ka keskelt, et saaksid 4 piklikku kitsast riba. Pane 2 riba ühtepidi kotletile ja 2 teistpidi, et moodustuks ruudustik. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit või kuni viinerid harali ja kaunilt pruunikad. Tõsta serveerides ettevaatlikult salatilehele.