See pasha erineb veidi traditsioonilistest ülirammusatest paastujärgsetest pashadest, kus reeglina suur kogus võid ja rasvast kohupiima.

„Üritasin seekord teha veidi kergemat ja teistlaadset pashat. Saades idee Ragne blogist, kus üks kohupiima magustoit sai martsipanised vaherattad, tegin seekord ka oma pasha martsipaniste vahekihtidega ning jõhvikast lisanditega. Oli see nüüd juhus või mitte, aga seekord oli esimene aasta, kus kõik minu lapsed ka pashat sõid. Ja loomulikult rõkkas ema süda siinkohal rõõmust.“

Pasha jaoks läks vaja:
700 gr rammusat kohupiima (minul oli Saidafarmi kohupiim)
200 ml vahukoort
2 muna, vahustatuna
200 gr martsipani
1 sidruni riivitud koor ja pressitud mahl
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl suhkrut
200 gr kuivatatud jõhvikaid
Pasha tuleks valmis teha päev enne seda, kui soovid sööma hakata.

Kaunistamiseks martsipani, vutimune, kuivatatud greipi, -aprikoosi. -jõhvikaid ja -papaiat (neid ostan turult).

Vahustasin eraldi vahukoore ja munad koos suhkruga. Segasin kõik pasha koostisained v.a. martsipani kokku. Martsipanist rullisin tainarulliga kaks ratast, mis umbes sama läbimõõduga, mis sõel, kus pashamassi nõrutama kavatsesin hakata.

Vooderda suurem sõel marliga ning kalla esmalt umbes 1/3 kohupiimamassi sõelale.

Pane kohupiimamassile martsipaniratas.

Kalla 2/3-ndikku kohupiimamassi martsipaniratta peale ning aseta sinna peale teine martsipaniratas.

Kõige peale kalla viimane kolmandik kohupiimamassi.

Kata mass pealt marliga ning jäta jahedasse nõrguma. Sõela alla aseta kauss, kuhu valgub kohupiimast vedelik.

Järgmisel päeval haruta pasha marli seest välja, aseta vaagen massi alla ning kalluta pasha vaagnale.

Eralda marli. Kaunista vastavalt oma soovile.

Mina kasutasin kaunistamiseks martsipanimassist “punutud” linnupesa, kuhu peitsin mõned keedetud vutimunad. Linnupesa alla puistasin veidi kookoshelbeid, et martsipan sulama ei hakkaks.

Värvi lisasin pashale kuivatud puuviljadega.

Rohkem maitsvaid retsepte ja põnevaid ideid leiad Tuuli toidublogist toiduteemal.blogspot.com

Naisteka arhiiv

Jaga
Kommentaarid