23.10.2014, 15:00
RETSEPT: mesine ja häid mälestusi toov piparkoogikülmetis
FOTO:
Ilmateade on viimasel ajal meid lörtsise ja jaheda ilmaga hirmutanud. Mis siis oleks sel puhul veel sobivam kui piparkoogimaitseline maiuspala?
Vaja läheb:
200 g piparkooke
120 g röstitud metsapähkleid
300 ml 35%-list rõõska koort
1 muna
4 munakollast
60 g mett + 3 sl serveerimiseks
Vahusta munakollased ja muna koos meega heledaks kohevaks vahuks. Vahusta ka koor tugevaks vahuks ja tõsta kokku vahustatud munaga. Purusta pähklid ja piparkoogid jämedaks puruks ja sega paari tõstega muna-kooresegusse.
Vooderda umbes liitrine vorm toidukilega, vala sellesse muna-koorevaht ja pane vähemalt 3–4 tunniks, veelgi parem kuni järgmise päevani sügavkülmikusse. Lauale andmiseks kummuta külmetis vormist välja, nirista peale sulamett ja puista üle pähklite ning piparkoogipuruga.