Vaja läheb:

  • 1.5 l vett
  • 1.5 puljongikuubikut
  • 2-3 porgandit
  • 1-2 väiksemat porrut
  • tükike juursellerit
  • 3-4 kartulit
  • 1 pakk pelmeene
  • 1 loorberileht
  • 3-4 tera musta pipart
  • maitserohelist (till või petersell)

Valmistamine

Aja vesi koos puljongikuubikuga keema. Tükelda porgandid, sibul, porrulauk ja jupike sellerit. Kuumuta köögivilju võis ning seejärel lisa keevasse vette. Lisa tükeldatud kartulid ja keeda umbes 10 minutit. Seejärel lisa pelmeenid ning jätka keetmist, kuni need tõusevad pinnale. Pärast pelmeenide pinnalekerkimist keeda neid veel 5-7 minutit keskmisel kuumusel. Lisa hakitud maitseroheline, kata pott kaanega, keera tuli kinni ning lase supil paar minutit tõmmata. Serveeri hapukoorega.

Head isu!