Kogus: 15 tk

Muretainapõhi:

  • 250 g võid
  • 100 g suhkrut
  • 1 muna
  • 400 g nisujahu
  • ½ tl soola

Kohupiimakate:

  • 250 g suhkrut
  • 4 tl vanillisuhkrut
  • 6 muna
  • 1,2 kg kohupiimapastat
  • 200 g hapukoort
  • 3 dl rosinaid (soovi korral)
  • 5 sl nisujahu

Näpi kuubikuteks lõigatud külmkapikülm või suhkru, soola ja jahuga puruseks tainaks. Lisa hulka muna, sega ühtlaseks ja rulli küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit. Katte jaoks vahusta munad suhkrutega heledaks tugevaks vahuks, sega hulka kohupiimapasta, hapukoor, jahu ja soovi korral ka rosinad. Kalla kohupiimamass eelküpsetatud põhjale. Küpseta ahjus 200 kraadi juures veel 30–40 minutit või kuni kohupiimamass on pealt kaunilt kuldkollane. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks. Kaunista soovi korral hooajaliste marjadega.

Retseptid pärinevad raamatust “Tänapäevane Eesti köök”, mis sai alguse Toiduakadeemia konkursist “Eesti uus rahvustoit”.