20.05.2016, 16:00
Retsept nädalavahetuseks: praegu on õige aeg valmistada rabarberisiirupit
Talvel hea võtta!
FOTO:
Kellel on aed, sellel leidub seal kindlasti ka üks vohav rabarberipõõsas. Kellel pole, võib rabarberit praegu väga soodsalt turult osta. Keeda rabarberist siirup ja talv on mureta!
Vaja läheb:
700 g rabarberit
250 g suhkrut
250 ml vett
Lõika rabarber õhukesteks viiludeks, koorida pole vaja. Pane kõik koostisained potti, lase keema tõusta ja umbes viis minutit tasasel tulel podiseda, kuni rabarber on lödi. Kurna läbi tiheda sõela ja suru lusikaga vedelik välja.
Villi siirup pudelisse ja säilita külmkapis. Järelejäänud moosilaadset rabarberimassi saad kasutada koogi või muffinite tegemiseks.
Siirupist saab teha maitsvat morssi ja magusat teed, seda saab lisada kokteilide juurde või magustoitude sisse.