Vaja läheb:

360g (tumedat) šokolaadi
50g võid
12 suurt muna
40g kookospalmisuhkrut

Keedis:

400g Härmavilja kirsse

60g kookospalmisuhkrut

pool laimi või sidrunit

Sulata šokolaad veevannil ja sulata sisse või. Eralda munavalged munakollastest ja vahusta kollased poole koguse suhkruga kohevaks vahuks. Sega sulatatud šokolaadi ja või seguga. Vahusta munavalged pehmeks vahuks, lisa ülejäänud suhkur ja jätka vahustamist, et saada tugev vaht. Sega üks neljandik munavalgevahust šokolaadisegu hulka. Nüüd sega saadud šokolaadisegu õrnalt järelejäänud munavalgevahu hulka. Pane veerand saadud segust eraldi kaussi ja siis külmkappi seisma. Ülejäänud segu pane võitatud 26-28 cm diameetriga koogivormi ja küpseta 150 kraadi juures umbes 35 minutit. Lase koogil seista ja kui vaja, siis eemalda noaga koogiääred vormi küljest. Hiljem kata jahtunud kook šokolaadiseguga, mis sai enne kõrvale pandud.

NB! Kasuta suuri kausse, kuna vahtu tekib palju. Munavalgete kauss ja mikseri visplid peavad olema täiesti puhtad ja kuivad, et vaht jääks tugev.

Keedis:

Pane külmunud marjad kastrulis suhkruga kihiti ja kuumuta tasasel tulel. Sega pidavalt, et kastrulisse hakkaks tekkima marjadest tulevat vedelikku. Lase keema tõusta ja hoia umbes 10 minutit keemistemperatuuril. Tõsta kastrul tulelt, pigista sisse poole laimi mahl. Võid keedise ka saumikseriga ühtlaseks püreeks teha.

Serveeri kooki koos kirsikeedisega.