13.01.2014, 16:05
RETSEPT: pähklitäidisega pommurullid
FOTO:
2 saledat pommut ehk baklažaani
soola ja õli
Pähklitäidis:
250 g kreeka pähkleid
2 sibulat
hakitud värsket tilli, koriandrit ja peterselli
3-4 spl punase veini äädikat
soola ja musta pipart
granaatõunaseemneid
Lõika pommud pikkupidi õhukesteks viiludeks. Puista viiludele soola ja lase 20-30 minutit jahedas tõmmata. Kurna hoolega.
Kuumuta pannil õli ja prae pommuviilud mõlemalt poolt kuldseks.
Pähklitäidise jaoks rösti pähkleid esmalt 180-kraadises ahjus umbes 10 minutit. Siis peenesta kõik komponendid köögikombainis ühtlaseks.
Aseta igale pommuviilule lusikatäis pähklitäidist, siis keera pommu rulli. Aseta pommurullid vaagnale, kaunista granaatõunaseemnete ja maitserohelisega.
Gruusia köögiga käib alati kaasas ja sobib kõrvale Borjomi!