Koogikontori toidublogi looja Merilin Siimpoeg soovitab erilisemateks hetkedeks pisut uhkemat ja kihilist kooki, mille ettevalmistusega läheb küll natukene kauem aega, kuid garanteeritult on tulemus ja ajakulu seda igati väärt.

Kook sobib ka veganitele, sest on prii loomsetest koostisosadest. Ka piparmündiste Domino Marianne küpsiste valmistamisel on kasutatud üksnes taimseid komponente. Koogi sisus löövad kreemist tantsu india pähklid ning selle erinevatele kihtidele annavad pastelse jume värskendav piparmünt ja tervistav spirulina ning särtsakad vaarikad.

Vaja läheb:

Põhi:

  • 215 g Domino Marianne küpsiseid
  • 50 g kookosõli

Täidis:

  • 500 g india pähkleid
  • 320 ml kookospiima
  • 125 ml kookosõli
  • 170 g vaarikaid
  • 120 ml agaavisiirupit
  • 2 tl vaniljeekstrakti/-pastat
  • 1 sidrun
  • u 10 piparmündilehte
  • 1 tl spirulinapulbrit

Kaunistamiseks:

  • vaarikaid
  • piparmündilehti
  • Domino Marianne küpsise puru

Tee nii:

Alusta sellest, et pane india pähklid eelmisel päeval vette likku, et need saaksid pehmemaks minna. Järgmisel päeval alusta põhja valmistamisest. Vooderda lahtikäiv koogivorm (20 cm läbimõõt) küpsetuspaberiga. Kata pabeririba või tordikilega ka koogivormi äär, et saaksid pärast koogi paremini kätte. Purusta köögikombainis küpsised ja sega kookosõliga. Suru küpsisemass vormi põhja ja aseta vorm külma.

Nõruta pähklid veest ja jaga kaheks nii, et ühte kaussi jääks peotäis rohkem pähkleid. See osa läheb vaarikatupsude tegemiseks koogile kaunistuseks. Vala nüüd see osa, kus rohkem pähkleid, blenderisse. Lisa vaarikad, 170 ml kookospiima, 70 ml kookosõli, 70 ml agaavisiirupit, 1 tl vanilli ja 3 spl sidrunimahla. Töötle kõik ühtlaseks kreemiks. Tõsta 3 supilasikatäit kreemi kõrvale ja pane külmkappi. Nüüd määri 1/2 vaarikakreemist põhjale ja aseta vorm 15 minutiks sügavkülma, et esimene vaarikakiht saaks tahkemaks minna.

Samal ajal valmista mündikreem. Selle jaoks töötle blenderis ülejäänud pähklid, siirup, kookospiim, kookosõli, vanill, mündilehed ja spirulina ühtlaseks kreemiks. Määri 1/2 mündikreemist vaarikakihile ja hoia jälle umbes 15 min sügavkülmas. Tee samamoodi kahe järgmise kihiga. Hoia nüüd kooki 3-4 tundi sügavkülmas. Eemalda kook vormist. Tõsta alguses kõrvale pandud vaarikakreem pritskotti ja kaunista kook vaarikakreemitupsukeste, vaarikate ja mündilehtedega.