RETSEPT | Patuvaba energiast pakatav klaasimagustoit, mida nädalavahetusel terve perega nautida


RETSEPT | Patuvaba energiast pakatav klaasimagustoit, mida nädalavahetusel terve perega nautida
Foto: erakogu

Ilus ja efektne dessert ei pea alati tähendama pikki tunde köögis! Eesti parim pagar 2018 tiitliga pärjatud Sandra Daškova glamuurne klaasimagustoit ühendab sügisese marjasaagi ja mõnusa kohvilaengu ning “küpseb” hoopis külmikus.

Sellele lihtsalt laktoosi- ja gluteenivabale magustoidule annavad värskust hapukad vaarikad, kuid võid kasutada ka muid endale meelepäraseid marju. Magusa maitse ja energiasärtsu saab dessert Paulig Frezza kohvijoogist. Koogikuninganna Sandra Daškova soovitab desserdi juba eelmisel õhtul valmis teha, et hommikul saaks kohe kohvimagustoiduga maiustama hakata!

Vaja läheb:

Vaarikakiht:

  • 250g vaarikaid
  • 200ml vett
  • 60g suhkrut
  • 4 želatiinilehte


Kohvikiht:

  • 750ml meelepärase maitsega Paulig Frezza kohvijooki
  • 7 želatiinilehte


Valmistamine:

Pane potti vaarikad, vesi ja suhkur ning keeda umbes 5-10 minutit. Seejärel võta pott tulelt ning pane segu hulka eelnevalt külmas vees seisnud želatiinilehed. Sega kõik omavahel korralikult läbi ja vala klaasidesse. Lase segul klaasides jahtuda ning seejärel tõsta need külmikusse paariks tunniks seisma.

Teiseks kihiks kuumuta potis Frezza kohvijook kuni keemiseni ning võta seejärel tulelt. Lisa eelnevalt külmas vees seisnud želatiinilehed, sega segu korralikult läbi ja lase jahtuda. Jahtunud segu kalla vaarikatest kihi peale. Aseta klaasid tagasi külmikusse tahenema. Kaunista ja naudi!