Käisin möödunud nädala lõpul kalal. Võtsime hea kolleegi Olaviga reede õhtul kodinad kokku, poisid kaasa ja põrutasime Jõgevamaale, Udu tallu. Vt. http://www.udutalu.ee/

Ilm oli megahalb, vihma sadas ja tuul tormas. Udu talu Kuremaal oli sellest hoolimata imeline, koosnes väikestest kämpingutest ja korralikust majakompleksist. Seal oli loodust kui meelelahutust, mõeldud oli kõigile ja kõigele — suured platsid, takistusrada, matkarada, ilus järv, mootorpaadid ja tavalised paadid, saun, isegi kilesaun.

Vaatamata vihmale läksime laupäeval paadiga järvele kalastama. Algul läks veidi nutuselt,  landiga niisama sisse-välja, aga siis tuli Olavile väike ahven ja seejärel kohe minule kolinal selline suur 1,2 kilone haug ”:)" . Oli see vast üllatus! Kuna tegemist oli minu esimese nii suure kalaga üldse. Poegki sai oma silmaga näha ja olla isa üle uhke.

Oma saagi tassisin muidugi koju, kus fileerisin haugikese klassikalisel viisil.
Minu soovitus — kõige parem on haug jätta puhta selge maitsega, lisada vaid soola ja pipart ning praadida taluvõiga.



Kuivõrd minule meeldib mässata ja oma peret üllatada, siis tegin ikka veidi huvitavamalt ja värvikamalt — peaasi oli, et ikkagi haugi puhas maitse säiliks.

Seega panin panni peal taluvõi sees kergelt praetud haugile lisaks naise poolt suvilas ise kasvatatud tomativiilud  ja ka eesti juustu viilud. Olin paar päeva tagasi sushit teinud, millest oli külmkappi järele jäänud veidi vetika-kalamarja, selle kõik lisasin pannile ning veel natukene marineeritud küüslauku ja tilligi.

Sõime perega Jõgeva haugirooga koos täiesti tavalise röstsaiga, mis kodus leidus. Puhas, hea, lihtne maitse, mingisuguseid lisandeid juurde ei tahtnud.
Selline tore mäletamistväärt haugilaupäev oli — vihma, tormi, tuult ilusas looduses ja esimene suur, 1,2 — kilone Jõgeva haug.

Olde Hansa ja Clazzi peakokk Emmanuel Wille on varasemalt töötanud Michelin tärnidega restoranides Belgias ja Rootsis ning olnud ka Gloria peakokk. Vaata rohkem põnevaid retsepte ja kokandusnõuandeid tema blogist!

Emmanueli juhtimisel valmisid ka Naisteka peo fantastilised suupisted ja imeline tort ning üks õnnelik peokülastaja võitis Manuga kokandusõhtu! Galeriid peost ja auhinna üle andmisest saad näha SIIT!