Kohv ei ole vaid igahommikune äratusjook, vaid maitsev koostisosa ka paljudes magustoitudes. Sel reedel ja laupäeval toimuva Tallinn Coffee Festivali eel soovitab retseptikogu Nami-Nami perenaine Pille Petersoo valmistada klassikalist itaalia magusrooga tiramisu, mis on suurepärane kaaslane kvaliteetsele kohvile. Pille sõnul tuleks maiuse tegemisel kasutada justnimelt mascarpone toorjuustu ning enne söömist lasta sellel 6-8 tundi jahedas maitsestuda.
Koostisosad:
350 g Savoiardi küpsiseid
Immutamiseks:
5 sl Amaretto mandlilikööri
4 dl kanget kohvi
Kreem:
3 suurt munakollast
1 dl peenikest suhkrut
500 g mascarpone toorjuustu
2 dl 35% rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut
Peale:
kakaopulbrit
Valmistamine:
Vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone ning vanillsuhkruga pehmeks vahustatud rõõsk koor.
Sega immutamiseks mõeldud kuum kohv ja liköör, lase jahtuda. Kasta pooled küpsised ükshaaval kohvisegusse ning laota serveerimisalusele teineteise kõrvale. Määri peale pool kreemist. Nüüd laota peale ülejäänud küpsised (kasta need esmalt kohvisegusse) ning kata ülejäänud kreemiga.
Lisan erandi. Vaata AdBlock juhist siit ja AdBlock Plus juhist siit.
Mõistame, et käid meie juures uudiseid lugemas, mitte reklaame vaatamas. Reklaamidest sõltub meie sissetulek ja see võimaldab meil pakkuda sulle soodsalt head ajakirjandust.