Koostisosad:

  • 350 g Savoiardi küpsiseid
  • Immutamiseks:
  • 5 sl Amaretto mandlilikööri
  • 4 dl kanget kohvi

Kreem:

  • 3 suurt munakollast
  • 1 dl peenikest suhkrut
  • 500 g mascarpone toorjuustu
  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • Peale:
  • kakaopulbrit

Valmistamine:

Vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone ning vanillsuhkruga pehmeks vahustatud rõõsk koor.

Sega immutamiseks mõeldud kuum kohv ja liköör, lase jahtuda. Kasta pooled küpsised ükshaaval kohvisegusse ning laota serveerimisalusele teineteise kõrvale. Määri peale pool kreemist. Nüüd laota peale ülejäänud küpsised (kasta need esmalt kohvisegusse) ning kata ülejäänud kreemiga.

Pane tort 4-8 tunniks jahedasse.

Sõelu valmis tordile kakaopulbrit, kaunista nt füüsalitega.