RETSEPT | Roheline ja tervislik: kiirmarineeritud grillitud köögiviljad


RETSEPT | Roheline ja tervislik: kiirmarineeritud grillitud köögiviljad
Foto: Tuuli Mathisen

Punases marinaadis köögiviljad on maitseküllane ja lihtsalt valmiv kõrvalroog või ka grillitud salati algaine, mida saab valmistada suvistest hooajalistest magusatest köögiviljadest.

Köögivilju võib valida enda eelistuste järgi — samal moel võib grillile panna kas või noort suvist kapsast, redist või miks mitte ka eksootilisemat maisi või ananassi.

Kogus: neljale

Valmistamisaeg: 20 minutit + marineerimiseks vajalik aeg

Mida vaja läheb?

  • 1 kollane paprika, puhastatuna ja tükeldatuna
  • 1 punane paprika, puhastatuna ja tükeldatuna
  • 1 keskmise suurusega või 3-4 pisikest suvikõrvitsat, tükeldatuna
  • 1 punane sibul, tükeldatuna
  • 3 sl Maggi Texicana Salsa kastet
  • Oliiviõli
  • 1 küüslauguküüs, hakituna
  • Sidrunimahla
  • Värskeid ürte hakituna
  • Soola ja pipart

Tee nii:

Sega omavahel Maggi Texicana salsakaste, hakitud küüslauk, sidrunimahl, sool ja pipar. Sega tükeldatud köögiviljadega ja jäta umbes pooleks tunniks marineerima.

Grilli köögivilju kiirelt kuumal grillil, kuni köögiviljad on küpsed. Serveerides puista peale värskeid ürte. Serveeri lihakõrvaseks või ka omaette roana, sooja salatina.

Inglite aeg