„Kevadiselt rõõmustavaks tordiks oma värvilt kui maitselt võiks nii sünnipäevalisele kui koolilõpetajale olla kodujuustu-kiivitort,” ütleb Hakman.

Kodujuustu-kiivitordiks läheb vaja:

Küpsiseid — 175 g

Võid — 80 g

Kodujuustu — 300 g

Hapukoort — 100 g

Vahukoort — 200 g

Suhkrut — 50 g

Želatiini — 11 g

Kiivimaitseline tarretisesegu — 1 pk

Kiivisid — 2-3 tk

Tee nii:

Tordi põhja valmistamiseks purusta blenderis küpsised koos eelnevalt sulatatud võiga. Määri segu 22 cm läbimõõduga koogivormile ja jäta põhi tahkuma. Tordi tegemist alusta želatiini valmistamisega. Vala külma vett želatiinile ja jäta see kõrvale punduma. Kasuta selleks anumat, mis kannatab ka kuuma. Seni kuni ootad želatiini paisumist alusta tordikreemi valmistamisega. Selleks võta vahukoor ja vahusta seda suhkruga kuni saavutad tugeva vahu. Nüüd lisa väikeste portsionitena hapukoort ja sega kõik omavahel läbi. Sama tee kodujuustuga. Tordikreem peab olema ühtlane mass.

Võta nüüd anum, kuhu jätsid želatiinipulbri veega. Edasi vajab pundunud želatiin kuumaveevannil sulatamist. Selle jaoks vali kauss/pott, kuhu sisse asetada vesi. Vee sisse aseta anum želatiiniga. Kuumuta veega täidetud kaussi/potti madalal kuumusel ning sega želatiini. Ära želatiini keema lase.

Võta väike osa vahustatud kreemist ja sega sellesse sulatatud želatiini. Kreemi ja želatiini segu lisa ülejäänud tordikreemile. Valmiskreem vala tordipõhjale. Hea oleks jätta praegu veel pooleliolev tort ööpäevaks külmkappi. Võta tort külmast välja, kaunista kiivist lõigatud viiludega (võid lisada või asendada ka enda lemmikpuuviljadega).

Tordi kaunistamiseks valmista selle kate kiivimaitselisest tarretisest nii nagu pakilt leitav õpetus räägib. Kata tordile asetatud kiiviviilud tarretisega ja pea meeles, et tarretis peab olema torti kattes jahutatud.