Kodune kanasupp, mis on valmistatud erinevate köögiviljade ja puljongiga, sisaldab palju vitamiine ja mineraale ning kui oledki end külmetanud, muudab see su immuunsüsteemi tugevamaks. Lisaks ei võta selle valmistamine üldse kaua aega — sul kulub ettevalmistusteks vaid 15 minutit ja supp valmib 45 minutiga!

Retsepti on vaadatud portaalis Taste of Home üle miljoni korra, mis näitab selgelt, kui väga inimesed seda retsepti naudivad. See on vaatavuselt portaali kolmas retsept, mis kinnitab veel kord, et supp maitseb imehästi!

Kogus: 10 portsjonit

Mida vajad?

  • 1/2-1 kg kanakoibi
  • 1-1/4 tl jahvatatud pipart
  • 1/2 tl soola
  • 1 tl kanoolaõli
  • 10 tassitäit kanapuljongit
  • 1 suurt sibulat (hakitud)
  • 1 küüslauguküünt (hakitud)
  • 4 sellerivart (hakitud)
  • 4 keskmise suurusega porgandit (hakitud)
  • 2 loorberilehte
  • 1 tl hakitud värsket tüümiani või 1/4 tl kuivatatud tüümiani
  • 3 tassitäit (umbes 227 grammi) munanuudleid
  • 1 tl hakitud värsket peterselli
  • 1 tl sidrunimahla

Valmistamine:

Patsuta kana majapidamispaberiga kuivaks ja seejärel maitsesta seda 1/2 tl pipra ja soolaga. Aja potis kanoolaõli keskmisel kuumusel kuumaks ja seejärel lisa kana, nahk alla poole ning küpseta 3-4 minutit. Tõsta kana pannilt maha ja eemalda nahk. Säilita kaks tl rasva ja viska ülejäänud ära.

Lisa rasvale sibul, küpseta 4-5 minutit. Lisa küüslauk ja küpseta veel üks minut. Seejärel lisa puljong ja oota, kuni see läheb keema. Tõsta kana taas pannile ning lisa seller, porgandid, loorberilehed ja tüümian. Vähenda kuumust ja aseta potile kaas peale ning lase kanal umbes 25-30 minutit küpseda.

Pane nüüd kana eraldi taldrikule ja tõsta supp pliidilt maha. Lisa nuudlid ja lase seista kaetult 20-22 minutit.

Kui kana on maha jahtunud, eemalda sellelt luud ja viska need minema. Haki kana tükkideks ja lisa tagasi potti. Lisa ka petersell ja sidrunimahl, eemalda loorberilehed ning maitsesta nii nagu soovid.