Kirikuõpetaja piparkoogid

Kolmveerand klaasi suhkrut ja pool klaasi vett. Võta suhkrust pool, vala sorts vett peale ja kuumuta, kuni suhkur pruunistunud (kergelt suitsev). Siis vala tasakesi juurde ülejäänud kuum vesi ja ülejäänud suhkur ja keeda venivaks.

Lisa teelusikas kaneeli, sama palju nii riivitud muskaatpähklit, ingveripulbrit kui peenestatud kardemoni. Keeda kõik läbi ja jahuta. Nüüd pane juurde klaas suhkrut koos 3 supilusika sõelutud kakaoga, pool klaasi hakitud pähkleid, pool klaasi sulavõid ja pool klaasi hapukoort koos teelusikatäie söögisoodaga. Siis lisa tainasse kilo tumedat nisujahu ja sõtku siledaks.

Pane see külma kohta kasvõi mitmeks nädalaks, aga võid küpsetada ka paari päeva pärast. Rulli õhukeseks ning vajuta vormidega oma karud, jänesed, taevatähed. Pintselda munaga ja küpseta kuumavõitu ahjus 15 minutit.

Võõp hõõru puulusikaga 200 grammist tuhksuhkrust ja 4 supilusikast kuumast veest, kuni läheb läikivaks ja siledaks. Maitseks ja värviks näiteks 2 supilusikat kakaod või paar tilka punapeedi mahla.

Piparkooke võiks kaunistada mandlipuru, poolikute pähklite, seesamiseemnete, kookosehelvestega. Rõõmsat advendiaega piparkookide seltsis!