Retsepti autor: Kristel Tammiste, Karika bistroo perenaine
Foto: Tervise Arengu Instituut


Sibula-singipasta

300 g pastat

200 g sinki

2 keskmist sibulat

30 g võid

0,5 dl valget kuiva veini

Õli singi praadimiseks

Soola

1 tl vürtsköömneid

200g 35%-list rõõskkoor

Keeda pasta soolases vees, kuhu lisa ka törts õli, et pasta hiljem kokku ei kleepuks. Kurna ja jäta ootama oma aega!

Lõika sink ja sibul ribadeks. Sibulad hauta eraldi poti põhjas või pannil võiga poolpehmeks, lisa vürtsköömned ja siis vala üle valge veiniga ja hauta veel veidi, et vein kenasti ära aurustuks.

Prae pannil singiribad, kui sink on väheke rasvasem, võid vabalt õli ka ära jätta. Seejärel vala hautatud sibulad singi juurde, sega ja seejärel vala peale rõõsk koor. Soola lisa kastmele kõige lõpus, kuna kõik sõltub ju singi soolasusest.

Keeda veel veidi, et koor kokku keeks paksemaks kastmeks ja siis võid vabalt pasta kastme hulka valada või tõsta eraldi taldrikule.

Head isu!!!