Hautise põhi meenutab Prantsuse köögiklassikut mirepoix'd ehk sibulast, porgandist ja sellerist hautise põhja, kuhu hiljem lisatakse liha ning maitseained. Hakkimisvaeva vähendamiseks võib kasutada küüslauguga Maggi ketšupit, kuid samamoodi sobib siia tavaline tomatikaste või hoopis terav tomatiketšup. Lihana kasutatakse eelkõige veisehakkliha, kuigi väga mõnus jääb sama roog ka seguhakklihaga.

Sloppy Joe võileiva puhul serveeritakse lihahautist hamburgerikukli vahel. See mõnus toit pärineb Ameerikast ning tema ajalugu ulatub 20. sajandi algusaastatesse. Kuna saia vahele sätitud raguud on päris keeruline näpu vahel süüa, serveeritakse Sloppy Joe'd ikkagi taldrikult ning süüakse noa ja kahvliga.

Igal juhul on tegemist väga maitsva roaga ja mõnusa vaheldusega tavalisele hamburgerile. Veidi tervislikuma taldrikutäie kombineerimiseks võib Sloppy Joe'd serveerida täisterakukli vahelt ja koos värske salatiga.

Kogus: kuuele kuni kaheksale

Valmistamisaeg: 55 minutit

Mida vaja läheb?

400 g veisehakkliha
1 sibul, hakituna
2 sellerivart, hakituna
1 porgand, hakituna
200 g pruune šampinjone, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
400 g purk purustatud tomatit
3-4 sl Maggi ketšupit
1-2 sl punase veini äädikat
1 sl Worcesteri kastet
Veidi suhkrut
Soola ja pipart
Õli praadimiseks
Värsket hakitud peterselli
Hamburgerikukleid

Tee nii:

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning pruunista hakkliha, kuni see on värvi muutnud. Tõsta taldrikule koos pannile eraldunud lihamahladega.

Lisa pannile täiendav kogus õli ning hauta pannil peeneks tükeldatud sibulat, sellerit ja porgandit umbes viis minutit. Lisa seened ja hauta veel umbes viis minutit. Lisa nüüd pannile küüslauk ja hauta veel minut-paar.

Tõsta hakkliha pannile tagasi. Lisa ka purustatud tomatid, ketšup, veiniäädikas, Worcesteri kaste, suhkur, sool ja pipar. Sega läbi, kata kaanega ning hauta vaiksel tulel umbes 20-30 minutit.

Maitsesta kaste parajaks ning vajadusel lisa veel soola, suhkrut või äädikat, et maitsed paika saada. Kui kaste on liiga paks, võid lisada veidi vett. Kui kaste kipub liiga vedel olema, hauta ilma kaaneta vaiksel kuumusel veidi aega, et üleliigne vesi aurustuks.

Rösti sai ahjus või rösteris krõbedaks. Tõsta saia vahele paras kogus lihahautist. Puista peale värsket hakitud peterselli ja serveeri kohe koos värske salatiga.