RETSEPT | Šokolaadine sünnipäevatort, mida passib hästi ka lõpetajale lauale panna

 (2)
RETSEPT | Šokolaadine sünnipäevatort, mida passib hästi ka lõpetajale lauale panna
Foto: Pexels

Maxima tõi oma juubeliaasta puhuks müüki šokolaadi-mousse sünnipäevatordi. Jaeketi valmistoiduosakonna juht Ruta Kallaspoolik jagab maitsva tordi lihtsustatud retsepti, mida passib nii sünnipäevalisele kui kooli lõpetajale kodus valmistada.

Biskviidi valmistamiseks läheb vaja:

  • Suhkur 3 spl
  • Munad 3 tk
  • Jahu 3 spl
  • Kakao 1 spl


Hoia munad mõni aeg toatemperatuuril, soojad munad vahustuvad paremini. Biskviidi valmistamiseks vahustame munad suhkruga kergeks heledaks vahuks ( 5-7 minutit mikserdamist). Eraldi kausis sega kakao ja jahu. Lülita mikser välja, sõelu jahusegu munasegu sisse ja sega ettevaatlikult alt üles, kuni jahu on ühtlaselt segunenud.

Kalla segu 22 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 180 C juures 30-40 min. Pane tähele, et iga ahi on erinev ning kui kasutad nn vanaaegset plekkvormi, siis määri vormi võiga ja puista üle riivsaiaga.

Kindlasti jälgi, aga ära ava ahjuust liiga tihti. Kook peab olema seest küps. Selles on võimalik veenduda, kui pistad koogi sisse tiku ja see jääb puhtaks.

Kreemi valmistamiseks läheb tarvis:

  • Želatiin 0,006 g (kui kasutad zelatiinilehti, siis loe pakilt õpetust. Sul on vaja tarretada 500 ml kreemi)
  • Vesi 1 spl
  • Piim 150 ml
  • Tume šokolaad 130g
  • Piimasokolaad 25 g
  • Vahukoor 35% 300 ml
Seotud lood:

Tee nii:

Pane želatiin vee sisse paisuma. Kuumuta piim keemiseni, võta pliidilt ning sulata piimas šokolaad. Lase segul jahtuda kuni 36 kraadini (sõrmega katsudes ei tohi segu olla ei soe ega külm). Lahusta želatiin, tasaselt soojendades (segu ei tohi keema lasta), jahuta želatiin samuti 36 kraadini ning pidevalt segades lisa želatiin piimasegule.

Vahusta koor. Lisa vahustatud koor ettevaatlikult segades šokolaadisegule.

Kuidas torti kaunistada?

Kata servadega serveerimisvorm toidukilega. Lõika biskviit pealt ja servadest pisut väiksemaks, seda selleks et kook oleks vormi diameetrist väiksem ning aseta serveerimisvormi. Kalla üle kreemiga, nii et kaetud on küljed ja pealmine kiht.

Jäta tort vähemalt neljaks tunniks külmikusse tarduma, veel parem kui terveks ööks.

Järgmisel päeval kaunista soovi korral maasikate, punaste sõstardega, tuhksuhkru ja kakaopulbriga.

Mõnusat pidupäeva ja head isu!

Inglite aeg