Vaja läheb:

150g Digestive küpsiseid
75g võid

250 g tumedat šokolaadi
400 g kohupiima
400 g toorjuustu
1tl vanillisuhkrut
~5 spl suhkrut (soovi korral rohkem)
3 muna
2 spl mõrudat kakaopulbrit

Kaunistamiseks:

mõrudat kakaopulbrit
šokolaadi
peotäis mandlilaaste

Vooderda 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta küpsised, sega sulavõiga ning suru ühtlaselt koogivormi põhja.
Jäta umbes 50 g šokolaadi (võib ka vähem) koogi kaunistamiseks. Sulata ülejäänud šokolaad vesivannil/mikrolaineahjus madalal kuumusel ning tõsta kõrvale jahtuma. Samal ajal mikserda kausis kohupiim, toorjuust, vanillisuhkur ja suhkur ühtlaseks massiks. Lisa jahtunud sulašokolaad. Lisa ühekaupa munad, korralikult segades. Viimasena lisa kakaopulber ning sega läbi. Vala täidis koogipõhjale ning küpseta 170-kraadises ahjus 15 minutit, seejärel alanda kuumus 130 kraadini ning küpseta veel 45 minutit. Kui kook on valmis lülita ahi välja, jäta ahjuuks paokile ning lase koogil täielikult jahtuda. Soovi korral tõsta külmkappi üleöö seisma.
Serveerides riivi kõrvale pandud šokolaad ja rösti mandlilaastud kuumal pannil. Raputa kook üle mõruda kakaopulbriga ning seejärel riivitud šokolaadiga ja jahtunud mandlilaastudega.