See roog sobib hästi nii jõululaua krooniks kui ka järgmise päeva roaks, sest selles saab mugavalt ära kasutada jõululaualt järele jäänud verivorstid. Ühtemoodi maitsev ja hõrgutav on see kahtlemata igal ajal.

Koostisosad:

  • 4 Talleggi eestimaist broilerikoiba
  • 1 küüslauguküüs
  • 2 -3 Rakvere verivorsti
  • 12 kuivatatud musta ploomi
  • 2 viilu Rakvere ameerikapärast toorsuitsupeekonit
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • Soola, pipart
  • Tüümianioksi

Toimeta järgmiselt:

Täidise valmistamiseks haki peekon ja ploomid väiksemateks tükkideks ning haki küüslauguküüs. Eemalda verivorstilt nahk ja pudista sisu ühtlaseks. Pruunista pannil peekon, lisa küüslauk, verivorstisisu ja tüümian ning kuumuta kuni segu on ühtlane ning pruunistunud umbes 5 minutit jooksul. Lisa ploomid, sega läbi ja maitsesta vajadusel soola-pipraga. Lase segul toatemperatuurini jahtuda.

Kanakoibade konditustamiseks lõika vajadusel kintsuosa küljest ära selgrootükk. Lüki terava noaga liha mööda konti maha. Kondi ja kintsu vahelise lüli juures lõika lihakiud läbi ning lüki edasi kuni koiva alumise osani välja nii, et kanakoivast jääb järele tüki tuutu.

Lõika kanakääride abil kont läbi nii, et järele jääb ainult koiva kondiots. Korda sama ka ülejäänud kanakoibadega. Täida kanakoivad toatemperatuurini jahutatud täidisega ning kinnita kintsuosa avaus hambatikkude või lihanõelte abil.

Küpseta kanakoibi 200- kraadises ahjus umbes 45-50 minutit, kuni need on kenad ja kuldpruunid. Eemalda enne serveerimist tikud ning soovi korral seo iga koiva alumisele osale väike tüümianikimbuke. Serveeri kohe ja paku kõrvale näiteks pohlamoosi ja krõbedaid ahjukartuleid.