Vaja läheb:

100g mandleid
80g toasooja võid
1.7dl jahu (u 100g)
3sl suhkrut
1 munakollane
3 ruutu tumedat šokolaadi

Esmalt koori mandlid- selleks vala mandlitele peale keev vesi ja lase veidi seista. Seejärel vajuta õrnalt mandlile ning eemalda koor. Jahvata mandlid (näiteks kohviveskis) ning sega toasooja võiga. Lisa jahu, suhkur ja munakollane ning töötle ühtlaseks tainaks. Võta teelusikatäis tainast ning suru käega tugevalt lusikale nii, et tainast oleks lusikal triiki. Vooli tainast väikesed pallikesed (mul tuli 40tk) ning aseta ahjuplaadile. Võib väga õrnalt peale vajutada, et puutepind oleks suurem. Küpseta 190 kraadises ahjus seni, kuni küpsised hakkavad õrnalt kuldpruuniks muutuma. Võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Sulata šokolaad (nt kilekotikese sees), lase jahtuda kuni veidi pakseneb ning pritsi küpsisele hernetera suuruselt. Võta teine küpsise pool ning suru õrnalt mõlemad pooled kokku. Tee nii ka ülejäänud küpsistega. Tõsta jahedasse kohta, või külmkappi seniks, kuni šokolaad on täiesti tahenenud.

Veel maitsvaid retsepte leiad Liina Luukase kokandusblogist maitsevhea.blogspot.com