RETSEPT | Täna on rahvusvaheline hot dog’i päev! Tähista seda Joel Ostrati maitsva retseptiga


RETSEPT | Täna on rahvusvaheline hot dog’i päev! Tähista seda Joel Ostrati maitsva retseptiga
Foto: erakogu

22. juulil tähistatakse rahvusvahelist hot dog’i päeva. Et aga hot dog ei ole lihtsalt kuum viinerisai, on tippkokk Joel Ostrat kokku pannud eriliselt värske hot dog’i retsepti, millega tänavatoidustaarile pühendatud päeva vääriliselt tähistada.

Ideaalse hot dog’i saladus peitub Ostrati sõnul kvaliteetses tooraines. Rikkalik kukkel hoiab rooga koos ja täiendab iga ampsu, peaosa peab täitma maitsekas vorst — kõik muud koostisosad on juba loomingu võimalus.

Ostrati sõnul on tänavatoit ideaalne kulinaarseteks katsetusteks. „Tänavatoitu valmistades ei pea kunagi liiga täpselt retsepti järgima. Üht-teist võib asendada, proovida tugevamate maitsete või esialgu veidrana tunduvate kooslustega — tavaliselt see töötab!“ ütleb menukas kokk.

Ka allolevas hot dog’i retseptis on mahlased grillvorstid kokku sobitatud hapukate õunaviilude ja vürtsikas-magusa kastmega, et luua lihtsa sai-vorst-ketšup asemel tõeliselt värske maitsete plahvatus.

Vaja läheb:

  • 4 Fazer Street Food hot dog’i saia
  • 4 šašlõki-grillvorsti
  • 1 roheline õun
  • 1 fenkol
  • pool sidrunit
  • 1 tšillikaun
  • u 15 koriandrilehte
  • 2 marineeritud kurki
  • 8 kirsstomatit
  • 1 lusikatäis mett või agaavisiirupit
  • 100 g magusat sinepit
  • 100g parmesani juustu
Seotud lood:

Valmistamine:

Grilli või keeda kergelt šašlõkivorstid, piisab umbes 2 minutist. Pane hot dogi saiad 5 minutiks 160 °C juures ahju. Valmista salat. Selleks lõika õunast, fenkolist ja kurgist õhukesed viilud. Tükelda kirsstomatid neljaks. Lisa maitseroheline, sega läbi koos sidrunimahla ja soolaga ning lisa hulka ka maitse järgi peeneks hakitud tšillit. Serveerimiseks määri kuklite vahele sinepit, pane saia vahele ka vorstid ning kõige peale rohkelt salatit. Viimaseks riivi peene riiviga peale parmesani juustu.