Kodumaine linnulihatootja Tallegg soovitab sumedate suveõhtute patuvabaks grillpeoks valmistada toidublogija Britt Paju retseptikogust pärit kanavardad ananassi ja köögiviljadega.

Troopilise hõnguga grillroas on harmoonilises tasakaalus sojakastme soolakus ja ananassi magusus. Rohke valgusisalduse ja madala kaloraaži eest hoolitseb kanaliha, mis on kombineeritud kasulike köögiviljadega. Tulemuseks tervislik kõhutäis, mida võib süümepiinadeta juurde tõsta. Täiuslikuks koosluseks serveeri troopilised kanavardad krõmpsuva rohelise salatiga ning naudi šašlõki hooaega täisväärtuslikult!

Koostisosad

  • 1 kg eestimaist kanakintsuliha
  • 3 küüslauguküünt
  • 2 sl sojakastet
  • 2 sl õli
  • 3 cm suurune jupp ingverit
  • 1 dl ananassimahla
  • näpuotsatäis tšillihelbeid
  • soola, pipart
  • 1 paprika
  • 1 punane sibul
  • 1 väiksem suvikõrvits
  • 0,5 ananassi
  • hakitud murulauku

Valmistamine

Sega kokku õli, soja, tükeldatud küüslauguküüned, riivitud ingver ja ananassimahl ning maitsesta segu soola ja pipraga. Seejärel lõika kintsulihatükid pooleks või umbes 4 cm suurusteks tükkideks ja lase vähemalt 20 minutit maitsestuda. Võimalusel paar tundi või lausa üle öö. Puhasta ananass ja köögiviljad ning lõika kanalihaga sarnase suurusega tükkideks. Lükka köögiviljad ja kanaliha vaheldumisi metallvarrastele ja grilli ühtlasel keskmisel kuumusel u 15-20 minutit vahepeal vardaid keerates. Puista küpsetele kanavarrastele värsket hakitud murulauku ja serveeri meelepärase suvise lisandiga.