RETSEPT: tervislikud kapsarullid — sama maitsvad kui ema retsepti järgi tehtud!

 (10)
RETSEPT: tervislikud kapsarullid — sama maitsvad kui ema retsepti järgi tehtud!
Foto: Jake Farra

Hakkasin Austraalias kohutavalt igatsema koduseid kapsarulle, mida ema ikka vahetevahel küpsetas. Niisiis eksperimentaalse kokkamise tulemuseks said vägagi tervislikud ning maitsvad kapsarullid, mis maitsevad ka kindlasti pere pisimatele!

Kuuele

Vaja läheb:

1 jääsalatipead
1 porgandit
1 sibulat
5 küüslauguküünt
500 g hakkliha (soovitavalt kana)
4 spl sojakastet
kookosõli
ürdisegu
soola
pipart

Valmistamine:

Haki sibul ja küüslauk väikesteks tükkideks ja riivi porgand peenel riivil.

Prae sibul ja küüslauk kookosõlisel pannil klaasjaks ning aseta kõrvale. Pruunista hakkliha ning maitsesta soja maitseainetega. Lisa juurde porgand, sibul ja küüslauk ning lase haududa.

Eemalda kapsapealt lehed võimalikult ettevaatlikult ning keeda neid ükshaaval soolatud vees u 3 minutit. Nõruta ja lõika terava noaga leheroots õhemaks. Aseta need ette nii, et nõgus osa oleks ülespool ning roots enda suunas.

Pane paar supilusikatäit hakklihasegu võimalikult enda poole mööda lehe alumist külge, jättes ääred veidi vabaks. Aseta lehe vasak ja parem külg üle täidise ning rulli lehe tipu suunas kokku. Aseta kõik valminud rullid lahtine ots allpool ahjuplaadile, mille põhi on vaevu veega kaetud. Määri neid pealt kookosõliga ning puista peale meresoola.

Seotud lood:

Küpseta 200 kraadi juures u 15-20 minutit, kuni rullid on pealt kergelt pruunikad. Serveeri soojalt!

Merilin on noor ja tegus tervisele pühendunud kodukokk, kelle köögis ei leia kohta ei suhkur, jahu ega ka töödeldud rasvad. Tema tervislikest retseptidest pakatavat toidublogi saad vaadata siit!