Retsept: tõeline sügisene amps — kaneeli toorjuustukeerud, millest keelduda ei saa!

 (18)
Retsept: tõeline sügisene amps — kaneeli toorjuustukeerud, millest keelduda ei saa!
KaneelikeerudFoto: Ragne Värk

Kes siis ei armastaks kaneelisaiu? Ragne Värk on nendele ühe väga maitsva alternatiivi välja mõelnud - kaneeli toorjuustukeerud. Need võidavad kindlasti iga magusasõbra südame. Head maiustamist!

Koostisosad

100 g toasooja toorjuustu
2 tl jahvatatud kaneeli
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
400 g pärmi-lehttainast (kasuta võimalusel juba õhukeseks rullitud tainast või tainaplaate)
tuhksuhkrut (peale raputamiseks)

Valmistamine

Sega omavahel kokku toorjuust, kaneel ja suhkrud. Aseta tainplaat lauale ning määri segu ühtlaselt sellele. Seejärel tõsta tainaplaat ühest otsast teise peale. Suru kergelt kokku ning lõika noaga u 2 cm laused ribad, keera need kergelt rulli. Aseta ahjuplaadile ning küpseta pöördõhuga ahjus 200 kraadi juures ca 10-12 minutit. Vahetult enne serveerimist raputa keerud üle tuhksuhkruga.