Värvilise lehesaju ja külmade oktoobrikuiste sügispäevade kõrvale saavad tuhanded õpilased üle Eesti nautida Daily koolisööklates toimuva „Tähed taldrikus“ projekti käigus Ingeri retsepti järgi valminud tummist kõrvitsasuppi. Laulja lubab, et oranžis köögiviljas leiduvate mineraalainete ja vitamiinide tõttu on see eriti kasulik kõhutäis tervele perele ning pärast tervest kõrvitsast viljaliha eemaldamist saab köögiviljast hoopis halloweeni kõrvitsalaterna meisterdada.

Ingeri kõrvitsasupp kuuele sööjale

Koostisosad

  • 1,5 kg kõrvitsat
  • 1 sibul
  • 5 kartulit
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 spl riivitud ingverit
  • 3 hapukat õuna
  • 3 spl oliiviõli
  • 100 g võid
  • 1 spl karrit
  • 1 spl kurkumi
  • 1,5 l köögiviljapuljongit


Valmistamine

Kuumuta paksema põhjaga potis või sees neljaks lõigatud sibul, tükeldatud küüslauk ja riivitud ingveri. Varsti lisa juurde ka tükeldatud kõrvits ning kuumuta. Sügavama maitse saavutamiseks võib kõrvitsa ka enne ahjus röstida. Nüüd on aeg lisada köögiviljadele karri ja kurkum, pisut segada ja pruunistada. Seejärel lisa potti pisut keedetud vett, aga täpselt nii palju, et kõrvitsatükid jäävad veidike veest välja vaatama. Lõpuks lisa tükeldatud kartulid, õunad ja puljong. Lase supil keema tõusta ning keeda siis tasasel tulel kuni kõrvits on pehme. Maitsesta supp soola ja pipraga ning püreesta. Mida paksem ja tummisem supp, seda maitsvam kõhutäis!

Serveeri oliiviõli, parmesani ning ciabattaga.