Et Naisteka lugeja saaks maailmatasemel köögivõlurite toite katsetada, toome teieni Dinner in the Sky kokkade retsepte.

Antud retsept pärineb Peeter Pihelilt, kes serveerib rooga ka taevarestoranis juunis. Pihelit inspireerib uudsete maitsete kombineerimisel põhjamaine laiuskraad. See on õpetanud väärtustama toorainet ning kokkuhoidlikult ja leidlikult sellest toiduelamusi looma.

Kasepuu sütel röstitud värske kapsas merikapsa kreemi ja vadakuga

Röstitud kapsas

1 suurem kevadine kapsas
toiduõli
Maldon meresoola

Eemalda kapsal välimised lehed ja juurikaosa. Haruta kapsas lehtedeks ja sega kausis kokku vähese õli ja soolaga. Seejärel grilli kapsalehed. 

Merikapsa kreem

1 suurem peotäis merikapsast
1 nuikapsas
0,5 kg sinikarpe 
1 porru valge osa 
0,5 dl vett või kalapuljongit 
sool 

Pese merikapsas, eemalda sellelt suuremad varrerootsud ning lõika lehed väiksemaks. Porrul kasuta ainult valget osa ja viiluta see.  Nuikapsas koori ja tükelda väiksemateks kuubikuteks. Ava ettevaatlikult toored sinikarbid ja eemalda karpidelt sisu koos vedelikuga. Seejärel võta paksema põhjaga pott, pane potti killuke võid ja lisa potti porru, seejärel nuikapsas. Kuumuta koostisosi mõned minutid, lisa merikapsa lehed ja kuumuta veel. Seejärel lisa vesi või puljong. Vaata, et poti sisu saaks napilt kaetud ning keeda natuke kuni köögiviljad on peaaegu valmis. Lisa sinikarbid ja kuumuta mõned minutid. Mikserda segu ühtlaseks kreemiks. Enne serveerimist aja kreem läbi tiheda sõela. Maitsesta vajadusel soolaga. 

Krõbe kaer

50g täistera kaerahelbeid
50g shallot sibulaid
60g äädikat
200g võid

Esmalt sulata potis või ja seejärel lisa kõik teised koostisained. Sega poti sisu pliidil seniks kuni kaerahelbed on muutunud kuldseks. Kurna kaerahelbed võist ja jäta sõelale jahtuma. 

Dinner in the Sky pakub elamuslikke maitsenaudinguid selle suve jooksul Tallinnas kahel korral: 9.-14. juunini ning 28. juulist 2. augustini Tallinna Vanasadama Admiraliteedi basseini ääres.