RETSEPT | Väga hea piparkoogitainas, mida juba saabuval nädalavahetusel proovida


Astrid Lepiku piparkoogitegu
Foto: Raivo Tasso

Jõulud on kohe-kohe käes ja miks mitte valmistada esimesed piparkoogid juba alanud nädalavahetusel?

Koostisained:

  • 250 g tumedat siirupit
  • 170 g suhkrut
  • piparkoogimaitseainet
  • 250 g võid
  • 2 muna
  • 600 g jahu
  • 2 tl soodat

Kuumuta siirup keemistemperatuurini, sega sisse suhkur ja piparkoogimaitseaine. Seejärel võta pott tulelt ja sega sisse tükeldatud või. Sega kuni või on sulanud. Lase segul jahtuda ja seejärel klopi juurde munad. Sega sooda jahuga ja lisa siirupisegule. Sõtku tainas, pane toidukilesse ja hoia külmas kuni järgmise päevani.

Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja seejärel võid piparkooke valmistama hakata! Küpseta ahjus 200° 6-9 minuti juures.

Glasuuri jaoks võta üks munavalge ja vahusta see 4 dl tuhksuhkruga, kuni moodustub läikiv mass.

Allikas: Kodused Lood