Selle banaanijäätise retsepti autor on Lisa Leake, raamatu 100 Days of Real Food (e.k Sada päeva puhast toitu) autor. Tema põhimõte on teha kõike lihtsalt, aga maitsvalt. Pole vaja mingit jäätisemasinat, ainult kahte koostisainet ja oma kahte kätt. Ning süüa võid seda jäätist kas ühe lusikatäie või terve kilo — see on puhas toit. Lihtsuses on geniaalsus!

BANAANIJÄÄTIS

Koori 4-5 küpset banaani, murra need kolmeks ja pane ööseks sügavkülma kinnisesse anumasse.

Võta banaanid välja ja pane blenderisse. Hakka vähehaaval piima lisama, alusta umbes 1/4 klaasist (lisaks tavalisele lehmapiimale sobivad ka muud piimad, näiteks mandlipiim või sojapiim) ja kui jäätise tekstuur paistab veel liiga tihke, siis lisa piima väikeste koguste kaupa juurde ja blenderda uuesti. Tee seda niikaua, kuni segu näeb välja nagu jäätis.

Serveeri kas tumeda šokolaadi laastudega või puuviljadega.