Valio turundusdirektor Krista Kalbin soovitab seoses Valio algatatud suhkrutalgutega kasutada rafineeritud valge suhkru asemel selles retseptis hoopis vahtrasiirupit ja kookossuhkrut. Küll aga võivad magusasõbrad taignasse lisada ka peotäie suhkruvabu šokolaadi-nööpe või kuivatatud puuvilju.

Hõrk šokolaadine banaanikeeks

200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1/2 tl meresoola
2 suurt või 3 keskmist muna
2-3 keskmist, küpset banaani
120 g Alma Kreeka jogurtit
50 ml vahtrasiirupit
50 g kookossuhkrut
Peotäis šokolaaditükke, rosinaid või kuivatatud puuvilju

Alustuseks soojenda ahi 180 kraadini, seejärel vooderda leivavorm küpsetuspaberiga. Sega suures kausis jahu, küpsetuspulber, sool ja kaneel ning jäta ootele. Vahusta eraldi kausis kergelt munad ja lisa kahvliga purustatud banaanid, jogurt, vahtrasiirup ja kookossuhkur. Sega, kuni kõik koostisosad on ühtlaselt segunenud.

Sega vedelad koostisosad kuivainetega, kuid väldi ülesegamist. Lõpetuseks vala taigen vormi, silu ühtlaseks ning küpseta 40 minutit. Kontrolli valmimist keeksi keskele torgatud puutikuga, kui vaja, küpseta kauem.

Võta küpsetis ahjust välja ja jäta 15 minutiks jahtuma. Seejärel võta banaanikeeks vormist ja lasetal jahtuda soovitud temperatuurini.