Eeskätt on see aga toiduraamat, milles tutvustatakse nii Eestis traditsioonilisi kui ka uusi või taasavastatud tooraineid, mida tarbivad ise ka nende kasvatajad ja valmistajad. Kõikide Eestimaa toiduleidude juurde on lisatud retsepte, lihtsaid ideid koduste hõrgutiste valmistamiseks. Raamat on täis maitseelamusi ja muljeid, üllatusi ja äratundmisrõõmu.

Siin on üks neist: puljongilõhe

Kogus: kahele

  • 2 × 200 g lõhefileeportsjonit
  • 1 porgand
  • 1 sibul
  • 1 loorberileht
  • ½ tl musta terapipart
  • sorts valget kuiva veini
  • mõned tüümianioksad või
  • üks väike rosmariinioks
  • külmpressitud oliiviõli, serveerimiseks
  • sidrunimahla, serveerimiseks

Puhasta lõhefilee luudest ning soovi korral eemalda ka nahk. Koori porgand ja sibul, lõika väiksemateks tükkideks ja tõsta potti. Lisa loorber, vein, pipar ning ürdid. Vala peale vesi ning kuumuta keskmisel temperatuuril 10 minutit. Seejärel lisa kala, nii et see oleks puljongiga kaetud. Oluline on hoida temperatuuri natuke alla keemistemperatuuri. Kuumuta kala umbes 10 minutit, seejärel tõsta puljongist välja, piserda peale veidi külm­pressitud oliiviõli ja sidrunimahla ning serveeri endale meelepäraste lisanditega.