Vajad:

500 ml kanapuljongit
2 purustatud küüslauguküünt
3 kaffirlaimi lehte
3 cm tükk ingverit
1 laim
1/8 tl kalakastet
2 vart värsket sidrunheina või 6 g külmkuivatatud sidrunheina
100 g shitake-seeni, võid kasutada ka austerservikuid või šampinjone
150 g kanaliha (soovi korral asenda tiigerkrevettidega, siis saad supiks hoopis tom yum goong’i)
1 tl tšilli- või harissapastat
serveerimiseks riisinuudleid, koriandrilehti ja üks värske tšillikaun

1. Pane koos puljongiga potti küüslauk, tükkideks rebitud kaffirlaimi lehed, sidrunhein (värske sidrunhein tuleb lõigata 2 cm tükkideks ja kergelt puruks muljuda), riivitud ingver, poole laimi mahl ning riivitud koor ja kalakaste.

2. Keeda umbes 7 minutit, kuni kõik aroomid on vallandunud. Nüüd võid puljongi läbi sõela kurnata, et oleks hiljem hõlpsam süüa, või jätta kõik maitsetaimed supi sisse, nagu on Tais kombeks.

3. Haki seened ja kanaliha suupärasteks tükkideks, pista puljongi sisse ja keeda nii kaua, kuni kanaliha on pehme.

4. Sega kokku tšilli- või harissapasta ja ülejäänud laimimahl ning tõsta supikausi põhja. Kalla peale kuum supp ning soovi korral lisa pehmeks keedetud riisinuudleid, värsket tšillit ja koriandrit.

NB! Artikli foto on illustreeriv. Foto Tom yum gai supist ja retsepti, kuidas supi kõrvale maitsvaid gyotza’sid valmistada leiad SIIT!