Tofu puhul on tegemist sojaubadest valmistatud valgurikka toiduainega, mida on Aasias toiduvalmistamisel kasutatud juba aastatuhandeid. Tofu sobib hästi nii liha kui juustu asendamiseks ning pakub tohutul hulgal võimalusi oma toidulaua mitmekesistamiseks.

Külmetunud? Unusta kanasupp

Tofu on võrdlemisi madala kalorsusega, ent valgurikas ja tervislikest toitainetest pakatav. Näiteks kanalihaga võrreldes sisaldab tofu tunduvalt rohkem kaltsiumit, rauda ja kiudaineid. Ka tofus sisalduvad rasvad on tervislikumad kui küllastunud rasvhapped, mida lihas hulganisti leidub.

Järgmisel korral, kui haigeks jääd, mõtle tõsiselt järele, kas pole mitte aeg vanarahva lemmikrohi — kanasupp — maitsva tofuga supi vastu välja vahetada. Supisoovituse taga peitub nimelt haiguse vastu võitlemisel kasuks tulev toitaine tsink, mida tofu sisaldab rohkemgi kui kanaliha!

Sobib nii burgeri vahele kui ka koogi sisse

Üks tofu parimaid omadusi on kahtlemata tema mitmekülgsus. Kui „kõva tofu“ sobib hästi praadimiseks ja soolastes toitudes kasutamiseks, siis pehme versioon tofust teeb maitsvast taimsest „juustukoogist“ tõelise valgupommi.

Kolm võrratut toiduideed tofust

Taimne Teisipäev soovitab kolme imemaitsvat retsepti tofust, mis valmivad lihtsalt ja kiirelt!

Mõnusalt toitev riisiroog tofuga (pilt üleval)

See kreemine ja rikkalik riisiroog on täpselt õige toit tofuga sõpruse sobitamiseks. Retsepti leiad SIIT.

Kikerherne-tofu kotletid

Kõigi trennisõprade lemmikretsept. Need kotletid sisaldavad rohkelt taimset valku, on krõbedad ja suussulavad. Vaata retsepti kampaania SIIT.

Tofu „munapuder“


Hitt hommikusöögi armastajate seas: klassikalisele munapudrule sugugi mitte alla jääv taimne versioon. Selle lihtsa ja mõnusa retsepti leiad samuti SIIT.