RETSEPTID | Kolm särtsakat salatikastet, mis annavad kevadisele salatile viimase lihvi
Suvehooaeg hakkab hiilides lähemale jõudma ja nii mõnigi tubli inimene üritab oma toidulauda rikastada rohkemate salatitega. Poest ostetud salatikastmed on tihti väga kaloririkkad ja just sellepärast tasuks valmistada ise üks mõnus salatikaste.
Itaaliapärane salatikaste
Et seda kastet valmistada, vajad Itaalia maitseainesegu, mis koosneb enamasti basiilikust, punest, rosmariinist, salveist ja majoraanist. Siis vajad veel soola, pipart, oliiviõli, küüslauku, valge veini äädikat, riivitud Parmesani juustu ja vahtrasiirupit. Kalla kõik koostisained kokku ja sega omavahel hoolikalt. Kaste ongi valmis!
Kreemjas pranstusepärane kaste
See kaste on heaks kiidetud ka pirtsakate laste poolt! Valmistamiseks vajad ketšupit, sibulapulbrit, küüslaugupulbrit, majoneesi, soola, vahtrasiirupit, oliiviõli ja valge veini äädikat. Sega kokku ja lase hea maitsta.
Seesami-ingveri kaste
Ideaalne aasiapäraste toitude kaste. Valmistamiseks on vaja ainult 6 koostisosa, kuid see lausa pakatab erinevatest maitsetest. Vaja läheb vahtrasiirupit, küüslauku, ingverit, seesamiõli, riisiäädikat ja sojakastet. Sega kokku ja valmis!
Kogused saab igaüks oma maitse järgi paika panna.
Allikas: The Pioneer Woman